Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras svečani početak Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku

11.02.2019.

13:10

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Svečani početak Trajnog euharistijskog klanjanja, koje će se danju i noću odvijati u crkvi sv. Josipa (Ulica od Puča), u Dubrovniku započinje danas, 11. veljače 2019. godine, na blagdan Gospe Lurdske.

Sudionici trajnog klanjanja zajedno s drugim vjernicima sudjelovat će u 18 sati na misi u crkvi sv. Ignacija, gdje se uobičajeno svečano proslavlja Gospa Lurdska, a nakon mise oko 19 sati krenut će svečana procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom od crkve sv. Ignacija do crkve sv. Josipa gdje će biti ustoličenje euharistijskog Isusa za početak Trajnog euharistijskog klanjanja.

Misu i procesiju s Presvetim predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Dubrovnik se tako pridružuje mjestima u svijetu koja imaju Trajno euharistijsko klanjanje. Sada ima oko tri tisuće kapelica trajnog klanjanja. U Hrvatskoj tek postoji u Rijeci i Crikvenici.

Kapela trajnog klanjanja je prostor milosti i sabranosti koji ljudima u svakom trenutku omogućuje izmaknuti svakodnevnoj buci te pronaći mir koji dolazi od Božje prisutnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.