Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Opuzenu 17. Neretvanska brudetijada!

27.07.2019.

13:34

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Opuzen

Grad Opuzen

Foto: - / -

Sedamnaesto izdanje tradicionalne „Neretvanske brudetijade“ u organizaciji Družbe Pivčeva kala održat će se večeras od 20 sati na pjaci u gradu Opuzenu i okupiti brojne ljubitelje ovog nadaleko poznatog neretvanskog jela.

U pripremanju brudeta od jegulje, žaba i ribe na tradicionalan način natjecat će se kuharske ekipe iz doline Neretve, a čiji je najbolji odlučit će stručni žiri kojeg čine, između ostalih, i poznati hrvatski kuhari Ivan Pažanin, Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin, s predsjednikom žirija Veljkom Barbierijem.

Naravno, uz najbolje neretvanske delicije osigurana je i dobra zabava.

„Neretvanska brudetijada“ tradicionalno je kulinarsko natjecanje koje udruga Pivčeva kala održava od 2003. godine svake posljednje subote u srpnju na gradskom trgu u Opuzenu, s ciljem očuvanja i promidžbe kulturne baštine i neretvanske gastronomije.

Opuzenska Pjaca se tako pretvara u pozornicu za amatersko kulinarsko natjecanje, najveće i najvažnije u neretvanskom kraju i šire. U natjecanju sudjeluje do 25 ekipa, a sam čin kuhanja traje 45 minuta. Svi se brudeti mogu probati.

Uz natjecateljski dio, treba istaknuti i kako se brudet iz velike teće prodaje u porcijama posjetiteljima, a prikupljeni iznos donira se u humanitarne svrhe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.