Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vela Luka će dobiti Prometnu studiju

04.12.2022.

08:45

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Katarina Gugić, velolučka općinska načelnica potpisala je Ugovor o izradi Prometne studije za područje ove korčulanske Općine.

 Izrada studije povjerena je zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti. Rok izrade je 6 mjeseci, a vrijednost projekta s PDV-om iznosi 150 tisuća kuna koja će biti osigurana iz općinskog proračuna.

Nakon izrade studije održat će se javna rasprava tijekom 2023.godine u kojoj će građani moći dati svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge o istoj.

Prometnom studijom želi se prije svega stručno i vrlo temeljito regulirati promet u mjestu, naročito u njegovom centru. Pristup trgovačkim lancima. Smanjiti prometna gužva. Osigurati nove pješačke zone, a posebno novi javni parking prostori, za što je potrebno predvidjeti otkup terena u mjestu.

Isto tako nakon izrade Prometne studije stvorit će se mogućnosti za cjelovito preuređenje središnjeg mjesnog parka „Žardina“ , jer sada se sav promet u središtu mjesta odvija oko njega te je njegova rekonstrukcija nemoguća bez ovog značajnog dokumenta kojeg velolučka Općina dugo i temeljito priprema, isto kao i rekonstrukciju svog „Žardina“, središnjeg parka i okupljališta Velolučana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.