Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Veleposlanstvo SAD-a posjetilo Grad Ploče

24.05.2019.

18:01

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Ploče

Grad Ploče

Foto: - / -

U sklopu "MeetUS" inicijative veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj, NJ. E., W. Roberta Kohorsta, u srijedu je održan sastanak predstavnika veleposlanstva s gradskim čelnicima Grada Ploča, a sve s ciljem razvijanja prijateljskih odnosa između dvije države.

Na sastanku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Ivan Marević i pročelnik Službe za opće poslove Danijel Štula, a iz Veleposlanstva SAD-a nazočili su drugi tajnik u Odjelu za političko-gospodarska pitanja Daniel C. Carroll, voditelj trgovinskog Odjela Damjan Benčić, službenica u konzularnom Odjelu za američke građane Martina Delija i viši istražitelj u Odjelu za sigurnost Miro Kelečić.

Pločani su predstavili dosadašnja postignuća, investicijski potencijal, poduzetničke zone, ali predstavili i najvažnije projekte od osobitog značaja za razvoj Grada Ploča, a sve s ciljem daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa, jačanja suradnje kao osnovnog preduvjeta za privlačenje poslovnih prilika i investicija na području Grada Ploča.

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a su izrazili zadovoljstvo te prihvatili poziv predstavnika Grada Ploča za nastavkom suradnje, kada ćemo imati priliku detaljne prezentirati puni investicijski potencijal Grada Ploča.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.