Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Velika akcija čišćenja podmorja u ACI marini Dubrovnik

23.06.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik

ACI Hrvatska

ACI Hrvatska

Foto: - / -

Velika akcija čišćenja podmorja u proteklom su tjednu organizirana je u ACI marini Dubrovnik. Snage udružili članovi ronilačkih klubova Dubrovnik, ABYSS i Kjerna. Ove sjajne ekipe su iz mora uklonile značajne količine otpada i tako dale izniman doprinos čistoći našeg podmorja i okoliša.

To je ujedno i temeljna vrijednost ACI-ja, što potvrđuju i svjetski priznate Plave zastave u ACI marinama diljem hrvatske obale.

Iz mora su izvučene velike količine otpada. Kolike su napore uložili ronioci triju klubova pokazuje i činjenica da je akcija trajala gotovo 4 sata.

„Briga o podmorju i zaštita okoliša neizostavan je dio naše poslovne politike, stoga svake godine organiziramo ovakve i slične akcije. Svjesni smo važnosti ljudskog utjecaja na okoliš te smatramo da ovakve akcije uvelike pridonose razvoju svijesti i odgovornosti za životnu sredinu u kojoj živimo i djelujemo“, poručio je Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik.

Velika ljubav i predanost ACI-ja prema moru i čistoći okoliša itekako je prepoznata i na međunarodnoj razini. To potvrđuju Plave zastave koje se viju u ACI marinama diljem Jadrana, a simboliziraju iznimnu čistoću okoliša te dokazuju odgovorno gospodarenje morem i obalnim područjem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.