Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:21 / 29.03.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Veliki Zaton dobiva lijevi skretač i nogostup prema Malom Zatonu

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako s Hrvatskim cestama očekuju građevinsku dozvolu za rekonstrukciju 270 metara duge dionice Državne ceste D8 i križanja u Zatonu Velikom, u okviru koje će biti izrađena nova kolnička traka za lijevo skretanje te formirano križanje za mjesto Zaton Veliki.

"Na tom mjestu je trenutačno zbog nepostojanja dodatne trake i to neposredno iza nepreglednog zavoja, skretanje opasno. Također, cijelom će dužinom biti izrađen i nogostup, koji će omogućiti sigurno kretanje pješaka prema Zatonu Malom. U sklopu nogostupa, na pješačkom prijelazu na križanju u Zatonu Velikom, napravit će se i rampa za osobe s invaliditetom. Projekt obuhvaća i izgradnju potpornih zidova te postavljanje ograda za sigurnost pješaka", ističe se u priopćenju.

"Za dozvolu su pribavljene sve potrebne potvrde te se za izdavanje potvrde o građenju čeka još završetak pojedinačnog ispravnog postupka, s obzirom da je u Zatonu prošla nova katastarska izmjere te se ovim postupkom usklađuje zemljišno-knjižno stanje sa stanjem na terenu. On je pri kraju te bi, nakon što Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izda dozvolu, Hrvatske ceste trebale pristupiti ovoj rekonstrukciji i dogradnji, koja će uvelike doprinijeti povećanju sigurnosti prometovanja vozila i prolaska pješaka ovim dijelom Državne ceste u Zatonu", stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.