Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Veterani 4. gardijske brigade na Bistrini odali počast svojim suborcima Goranu Kliškiću i Ivici Vucu

28.03.2022.

13:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Znak 4. gardijske brigade Pauci

Znak 4. gardijske brigade Pauci

Foto: Milan Sabic / Pixsell

Veterani 4. gardijske brigade u Splitu, rodbina i prijatelji, prigodnom su komemoracijom obilježili tridesetu godišnjicu pogibije iznad mosta na Bistrini, svojih suboraca Gorana Kliškića i Ivice Vuca.

U odavanju počasti pridružili su im se i članovi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata u Stonu i drugi hrvatski branitelji u obrani Pelješca i juga Hrvatske od srbočetničkog agresora u Domovinskom ratu.

Pred spomenikom na mjestu njihove pogibije položeni su vijenci, zapaljene svijeće i izmoljena molitva, a potom im je bakljadom na mostu na Bistrini iskazana čast i uspomena na njihovu ulogu u obrani domovine.

Dvadesetdvogodišnjeg Gorana Kliškića, dragovoljca Domovinskog rata, smrt je zatekla na dužnosti drugog zapovjednika izviđačko-diverzantskog voda 4. gardijske brigade Zbora narodne garde, a od neprijateljske granate poginuo je u pokušaju spašavanja smrtno ranjenog suborca Ivice Vuca. Bio je u činu pukovnika istaknuvši se u više obrambenih akcija, a tijekom obrane Zadra bio je i teže ranjen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.