Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:10 / 06.02.2021.

Autor: Radio Dubrovnik

Vijeće za prevenciju kriminaliteta utvrdilo trogodišnji programa rada

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na svojoj drugoj sjednici Vijeće za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira na području Grada Dubrovnika, utvrdilo je konačan prijedlog Programa rada Vijeća za razdoblje od 2021. do 2023.

Prijedlog programa Vijeća, koji uključuje i analizu postojećeg stanja i pojavnih oblika kriminaliteta na dubrovačkom području, izradio je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, temeljem dostavljenih podataka svih članova Vijeća i usuglašenih programskih odrednica.

Prijedlog programa utvrđen je jednoglasno uz jednodušnu ocjenu članova Vijeća da je program sveobuhvatan i kvalitetno razrađen po svim područjima. Četiri su temeljna programska područja: prevencija nasilja, prevencija ovisnosti, skrb o mentalnom zdravlju te sigurnost u prometu.

Posebno je istaknuta glavna odrednica djelovanja Vijeća za prevenciju, poglavito u prevenciji zloupotrebe opojnih droga i alkohola u mlađoj populaciji: sve aktinosti usmjerit će se jačanje zaštitnih mehanizama i smanjenje rizičnih čimbenika, a ne na puko tumačenje štetnosti pojedinih sredstava ovisnosti i drugih devijantnih ponašanja.

Prijedlog Programa Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira na području Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. do 2023.  uputit će se Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na donošenje.

Vijeće je također utvrdilo elemente za izradu Operativnog programa rada Vijeća za 2021. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.