Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijenci za hrvatske vitezove stradale na Bosanci

10.11.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te gradski vijećnici Krešimir Marković i Miho Obradović položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja na Bosanci, u sjećanje na sedmorcu poginulih branitelja iz Domovinskog rata.

U obrani Bosanke živote su 9. studenog 1991. izgubili dubrovački branitelji Vedran Ivošević, Hamdija Kovač, Mario Pezzi, Franci Lazibat, Željko Raguž i Antonio Vatović, dok je Željko Putica stradao 23. listopada, također u blizini Bosanke.

Na 28. godišnjicu njihove herojske pogibije odavanje počasti organizirali su Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik i Policijska uprava Dubrovačko neretvanske županije. Počast su im odali i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obitelji poginulih i njihovi suborci.

Riječ molitve i sjećanja izrekao je kapelan Policijske kapelanije sv. Vlaha za PU dubrovačko-neretvansku fra Ivo Kramar.

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima nastavit će se u utorak 12. studenog polaganjem vijenaca u Komolcu i na Strinčijeri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.