Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Vele Luke

28.05.2015.

09:45

Autor: Tonči Donjerković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije je temeljem Programa razvoja jadranskih otoka za 2015.godinu dodijelio Općini Vela Luka 900 tisuća i 766 kuna. Sredstva če biti utrošena za dovršenje dijela šetnice u predjelu Bad i središtu Vele Luke, što bi trebalo biti završeno do kraja ove godine.

U velolučkoj općinskoj vijećnici održano je  predavanje o provođenju Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom u toj otočkoj općini. Bilo je riječi o mogućim uštedama i mogućnostima korištenja solarne energije. Predavanje je održano u organizaciji Općine Vela Luka i udruge Novi otok.   

U češkom gradu Račice održano je europsko juniorsko veslačko prvenstvo na kojemu su nastupili članovi veslačkog kluba „Ošjak“ iz Vele Luke. Ošjakov dvojac na pariće u sastavu Stipe Trojanović i Teo Padovan osvojio je 12 mjesto, do. ok je u istoj disciplini za djevojke Josipa Jurković osvojila 13 mjesto. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.