Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Županije - Dubrovnika, Korčule i Lumbarde

14.09.2016.

12:59

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoljetne Lumbarajske užance primiču se kraju. Večeras, na terasi ispred Doma kulture Udruga Ivo Lozica priređuje jednu od posljednjih večeri folklora. Kao gosti nastupit će članovi Kulturno prosvjetnoga društva Bratska sloga iz Žrnova koji će zaigrati vitešku igru "moštru". Početak je u 20 i 30.

U okviru programa Okusi drugačije kino, večeras u 21 sat, u kinu Visia - udruga Kinookus, u suradnji s udrugom Deša i projektom SUSY, predstavlja talijanski dokumentarac "Odučavanje" redatelja Lucia Basadonnea i Anne Pollio. Dokumentarni film govori o obitelji koja bez ikakvog novca šest mjeseci putuje u novi svijet. 

Zbornik radova 28. simpozija Međunarodnog vijeća za tradicijsku glazbu, Studijske skupine za etnokoreologiju, večeras će, u organizaciji Grada Korčule, gradske turističke zajednice,  Gradskog muzeja Korčula, Državnog arhiva u Dubrovniku - sabirnog centra Korčula-Lastovo i zagrebačkog Instituta za etnologiju i folkloristiku, u 19 sati biti predstavljen u korčulanskoj gradskoj vijećnici. 

Simpozij etnokoreologa održan je ovoga ljeta na Korčuli, a zbornik će sutra u 20 sati biti predstavljen i u Blatu.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.