Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Županije - o radovima na Groblju Dubac i sjednici FLAG-a u Stonu

15.10.2016.

15:23

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na Groblju Dubac nastavljaju se sukladno predviđenim planovima, te se kreće s daljnjim radovima, unutar obuhvata groblja, za koje je potpisan Ugovor o javnoj nabavi. U Stonu je održana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora FLAG-a.

Radovi na Groblju Dubac nastavljaju se sukladno predviđenim planovima, te se kreće s daljnjim radovima, unutar obuhvata groblja, za koje je potpisan Ugovor o javnoj nabavi. Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave kojeg je provela Općina Župa dubrovačka, izabrana je tvrtka Texo Gradnja d.o.o iz Mlina koja je zadužena za izgradnju južnog potpornog gabionskog zida i 2. fazu potpornih zidova unutar obuhvata groblja Dubac za što je predviđen rok za izvođenje od godinu dana. Na samom gradilištu u tijeku su radovi na četiri potporna zida unutar obuhvata groblja koje obavlja društvo Georad d.o.o. iz Makarske, čiji je završetak predviđen u lipnju 2017. Općina Župa dubrovačka trenutno provodi postupak javne nabave za izgradnju pristupne ceste od državne ceste D8 do obuhvata Groblja Dubac čija je procijenjena vrijednost radova oko 6 milijuna kuna. Predviđeni rok izgradnje je 6 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

U Stonu je održana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora FLAG-a - Lokalne akcijske grupe u ribarstvu, koja okuplja 37 članova iz 11 općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.  Najviše se govorilo o izradi lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja mora biti završena do 1. studenoga ove godine i upućena na odobrenje Ministarstvu poljoprivrede. Time će se steći uvjeti za prijavljivanje razvojnih projekata na natječaje i povlačenje novca iz europskih fondova u kojima je za područje FLAG-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do 2020. godine za ribarstvo i školjkarstvo planirano 2 milijuna 200 tisuća eura. U tom iznosu uključeno je i financiranje gradnje i uređenja ribarskih luka i iskrcajnih mjesta za ulovljenu ribu u Veloj Luci i Sustjepanu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.