Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Virtualni panel "Budućnost novca" u Svjetskom i Europskom tjednu novca

24.03.2021.

08:30

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i ove se godine aktivno uključio u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca organiziranjem virtualnog panela s temom "Budućnost novca", koji će se održati danas u 10 sati.

Sudionici panela su: guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, odvjetnik i predsjednik Udruge za Blockchain i Kriptovalute Vlaho Hrdalo i produkt menadžer za FinTech i Platform klijente pri Deutsche bank AG Davor Žilić.

Cilj je panela maturante dubrovačkih srednjih škola, studente, članove alumni kluba Sveučilišta u Dubrovniku i ostale zainteresirane, informirati o aktualnim monetarnim temama, poput ulaska Hrvatske u Monetarnu uniju, uvođenja digitalnog eura, korištenja kriptovalutama i o njihovu pravnome, poreznom i regulatornom statusu.

Svjetski i Europski tjedan novca globalni je događaj koji je namijenjen podizanju razine svijesti o važnosti financijske pismenosti djece i mladih.

Poveznica na predavanje: https://us02web.zoom.us/j/6567889333?pwd=QU8yOEU3UTF0ODVxZUdoMmp2V3B6QT09

Meeting ID: 656 788 9333

Lozinka: 206312

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.