Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima

18.12.2020.

11:41

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Ne propustite Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima koje će se moći pratiti danas, 18. prosinca na programu Dubrovačke televizije u 16.30 sati i na programu Libertas televizije u 17.30 sati.

Otvaranje se organizira u Radovčićima u Vili Tantini, a u programu se predstavljaju konavoski božićni običaj soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Predstavit će se i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju kojega je za Agroturizam ove godine radio konavoski vinar Đuro Pendo.

Ne propustite pogledati i emisiju „Okusi zavičaja“ koja se emitira također u perak 18. prosinca, s početkom u 20 sati na Libertas televiziji. Emisija je snimana u OPG-u 1610 u Komajima i prikazuje način pripremanja konavoske zelene menestre.

Menestra će se u okviru manifestacije Mirisi Božića moći naručiti kod konavoskih agroturizama i na www.agroturizam-konavle.hr od 19. do 23. prosinca, a mlade Konavoke i Konavljani u narodnoj nošnji će, u posebno pripremljenoj ambalaži, obavljati bronzin-dostavu zelene menestre. Uz menestru će od vinara moći naručiti i konavoska vina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.