Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti danas slave Božić

07.01.2019.

11:19

Autor: Silva Capurso

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti danas, po julijanskom kalendaru, slave Božić. Tim povodom dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputili su čestitku parohu Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

U Dobroslavićevoj čestitci se među ostalim navodi "Vama osobno i svim vjernicima koji slave blagdan Kristova rođenja prema julijanskom kalendaru, u ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Božić. Želim da vam proslava Isusova rođenja donese mir, blagostanje i radost u vaše domove te da u tom duhu protekne i cijela 2019. godina." - navodi se u čestitci župana Nikole Dobroslavića.

"Božić je blagdan nade i zajedništva, mira i pomirenja. Rođenje Isusa Krista oduvijek nam ukazuje na poštivanje kršćanskih i ljudskih načela, a to su prije svega solidarnost i zajedništvo među ljudima, tolerancija, ljubav te unutarnji mir. Na nama je odgovornost da zajedničkim trudom i međusobnim uvažavanjem to i ostvarimo. Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, u svoje ime i ime Grada Dubrovnika, čestitam Božić i želim da ove blagdanske dane provedete radosno u krugu svojih najmilijih." - stoji u čestitci gradonačelnika Mata Frankovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.