Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vlada Općini Konavle darovala zemljište za izgradnju škole u Cavtatu

05.09.2019.

13:13

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je Prijedlog odluke o darovanju nekretnine u k.o. Cavtat Općini Konavle, u svrhu izgradnje osnovne škole. Odluka je uslijedila nakon ranije usvojenog Prijedloga odluke o razvrgnuću suvlasničke zajednice na nekretninama u k.o. Cavtat geometrijskom diobom.

"Današnjim aktom Vlade napravljena je velika prekretnica odnosno zaključeno je više od sedam godina mukotrpnog rada te se omogućuje daljnja procedura u pravcu izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat. Nakon geometrijske diobe konačno smo dočekali darovanje zemljišta. Naravno riječ je o čestici na Rajkovom dolu veličine oko 18 tisuća metara četvornih, odnosno čestici na kojoj će biti smještena nova OŠ Cavtat. Nakon sedam punih godina mukotrpnog rada uspjeli smo zgotoviti taj ogroman posao", rekao je načelnik Lasić.

Naglasio je kako početak radova očekuje u najkraćem mogućem razumnom roku te podsjetio kako je OŠ Cavtat jedna od škola na listi za financiranje od strane Mininistarstva znanosti i obrazovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.