Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vladimir Glavočić srebrni na 25. Državnom natjecanju brodomaketara

18.07.2020.

10:04

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Na 25. Državnom natjecanju brodomaketara, u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture, po pravilima Naviga Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy osvojio je srebrnu medalju za maketu Radna brodica Plov put 2.

Glavni sudac je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica.

Izložba je otvorena do 23. srpnja u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka. Na izložbi osim natjecateljskih maketa brodova, izloženo je ukupno i 30 maketa broda izvan konkurencije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.