Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vlahušić i Dujmović na konferenciji za novinare

28.01.2015.

13:54

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik podružnice i član predsjedništva HNS -a Andro Vlahušić i predsjednik županijskog HNS-a Valentin Dujmović održali su konferenciju za novinare pod nazivom " Hoće li HDZ i Županija nakon što su uzurpirali Večeru od kandelore vratiti zastave DPDS-a na zidine?"

" To je potpuna krađa identiteta nečega što im ne pripada i to je potpuno neuobičajeno. To se do sada u Hrvatskoj još nije dogodilo i ljudi koji rade protokol dugi niz godina ne mogu se načuditi. Nemam ništa protiv toga da je Županija napisala pismo i pozvala ljude na vlastitu večeru povodom Feste svetog Vlaha, ali uzeti nešto što pripada Gradu Dubrovniku je nešto na što trebam reagirati" kazao je Andro Vlahušić te se zapitao hoće li sljedeće biti skidanje zastave svetog Vlaha sa zidina, hoće li Župan useliti u zgradu gradske uprave ili će gradska sredstva postati županijska? Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je kako očekuje reakciju gradskog HDZ-a o odluci vezanoj uz Večeru od kandelore koju je donijela Županija.Vlahušić je procijenio kako je skandalozno da je Županija poslala pismo premijeru, ministrima i veleposlanicima i lažno se predstavila kao Grad Dubrovnik što " dovoljno govori o onima koji su to napravili".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.