Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vlasnik pekare varao na fiskalizaciji, stekao preko pola milijuna kuna

16.08.2019.

12:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačka kriminalistička policija, u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija, dovršila je kriminalističku istragu nad 35-godišnjakom, odgovornom osobom – direktorom trgovačkog društva iz Dubrovnika koje se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda.

"Utvrđeno mu je postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od srpnja 2015. godine do studenog 2018. godine počinio niz djela gospodarskog kriminaliteta kao što su kaznena djela računalno krivotvorenje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga", ističu iz policije.

"Utvrđena je sumnja da je 35-godišnjak kaznena djela počinio na način da je u spomenutom vremenskom razdoblju, nakon izdavanja i naplate računa koje nije fiskalizirao u informacijskom sustavu trgovačkog društva, naknadno izbrisao preko 180 tisuća naplaćenih artikala te u račune potom unosio samo jedan najjeftiniji artikl nakon čega je takve račune fiskalizirao. Time je sebi pribavio imovinsku korist od najmanje 550 tisuća kuna, dok je državni proračun oštetio za iznos od oko 95 tisuća kuna po osnovu neplaćenog poreza na dobit", stoji u priopćenju.

Policija je protiv osumnjičenog podijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.