Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vodovod i ugostitelji pokreću projekt "Do not flush"

04.10.2019.

14:19

Autor: Radio Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

"Do not flush" naziv je projekta Vodovoda Dubrovnik kojim se želi informirati posjetitelje u ugostiteljskim objektima na području povijesne jezgre na važnost očuvanja tamošnjeg povijesnog kanalizacijskog sustava.

Projekt je pokrenut u okviru inicijative "Poštujmo Grad", a provode ga zajednički dubrovački ugostitelji i Vodovod.

"Cilj nam je educirati posjetitelje te je u tu svrhu izrađena posebna naljepnica koju će ugostitelji staviti na vrata svojih sanitarnih čvorova. Na njoj se, uz upozorenje, nalazi i QR kod koji posjetitelje vodi na novu podstranicu na Internet stranicama Vodovoda na kojoj mogu pronaći informacije o povijesnoj kanalizaciji, ali i vidjeti kratki edukativni video koji pokazuje kako je očišćeni dio sustava izgledao donedavno, a kako izgleda sada", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić, koji je danas u prostorijama Vodovoda zamjenici gradonačelnika Jelki Tepšić te predstavnicima Ceha ugostitelja i Udruge ugostitelja Dubrovnik prezentirao izgled naljepnice te edukativni video uradak.

"Grad Dubrovnik ulaže velike napore kako bi projekt „Poštujmo Grad“ zaživio u svim segmentima gdje je to potrebno. Tako se i ovaj dio projekta izrodio iz promišljanja na temu zaštite kanalizacijskog sustava povijesne jezgre te razgovora s predstavnicima ugostitelja i čelnih ljudi Vodovoda", izjavila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja se ovom prigodom zahvalila Upravi Vodovoda i ugostiteljima 'što su ovu inicijativu spremno prihvatili i u kratkom je roku realizirali'.

Predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić istaknula je kako je ovaj projekt nastavak suradnje ugostitelja i Vodovoda te da su ugostitelji spremni podržati sve dobre inicijative.

"Spremni smo na suradnju u bilo kojem vidu kako bi pomogli očuvanju povijesnog kanalizacijskog sustava. Ovo je tek još jedan korak u tom smjeru, a nastavit ćemo razgovarati i dalje na temu mastolovaca za koje i mi ugostitelji smatramo da su nužni u današnjim uvjetima", rekla je Farčić.

Potporu projektu izrazio je i predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić koji je najavio kako će se o problematici mastolovaca, ali i svim drugim možebitnim poboljšanjima razgovarati na skorašnjem već tradicionalnom sastanku ugostitelja i predstavnika gradske uprave povodom kraja glavnog dijela turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.