Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:50 / 24.02.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Vodovod rekonstruira mrežu u Slanome

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

Vodovod Dubrovnik pokrenuo je rekonstrukciju dijela vodoopskrbne mreže u Slanome. Ovu gotovo 380 tisuća kuna vrijednu investiciju Vodovod financira vlastitim sredstvima s ciljem poboljšanja stanja vodoopskrbe na tom području.

"Na potezu od hotela Admiral, preko rive sve do iza crkve sv. Jerolima, dakle u dužini od otprilike 350 metara, mijenjamo postojeće dotrajale cijevi. Stare azbestno-cementne cijevi na kojima su se u posljednje vrijeme počeli javljati kvarovi mijenjaju se novim PEHD cijevima koje će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti sustava vodoopskrbe u Slanome", rekao je ovom prigodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi se odvijaju u partnerstvu s Općinom Dubrovačko primorje, koja u sklopu ove investicije izvodi radove na postavljanju gravitacijskih i tlačnih kolektora fekalne odvodnje.

"Moram istaknuti kako na cijelom području kojim upravlja Vodovod Dubrovnik imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom. Rezultat toga su i ovi zajednički radovi u Slanome u sklopu kojih ćemo mi riješiti pitanje vodoopskrbe na tom kritičnom području, a Općina postaviti sustav odvodnje", dodao je Matušić te naglasio kako je riječ o zahtjevnim radovima budući se radi praktično uz more, pa se često događaju prodori mora u same rovove, ali i da bez obzira na to očekuje kako će se investicija uspješno dovršiti na vrijeme.

Rok za dovršetak radova je 60 dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.