Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vodovod uložio još 350 tisuća kuna u bolji sustav vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici

05.02.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Vodovod uložio još 350 tisuća kuna u bolji sustav vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici

Vodovod uložio još 350 tisuća kuna u bolji sustav vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici

Foto: Vodovod Dubrovnik d.o.o. / -

Vodovod Dubrovnik dovršio je izgradnju novog vodoopskrbnog cjevovoda i sustava odvodnje u dijelu ulice Od izvora u Novoj Mokošici, na prostoru iza tamošnjih garaža. Riječ je o zamjeni ukupno 105 metara mreže vodoopskrbe te novih 175 metara mreže javne odvodnje.

„Kako smo i obećali sugrađanima, do Feste sv. Vlaha završili smo ove radove. Ovdje je zapravo značajno da smo uz vodoopskrbu riješili i pitanje fekalne odvodnje jer su do sada brojni tamošnji objekti bili spojeni na oborinsku odvodnju, a što je protivno propisima i zbog čega je postojala opasnost od ugroze zdravlja stanovnika Mokošice“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić, dodavši da je glavnina radova bila napravljena u periodu do Božića.

„Napravili smo takav dinamički plan koji nam je omogućio da većinu posla dovršimo do blagdana i vratimo taj dio ulice u prvobitno stanje, kako bi naši sugrađani mogli dostojno proslaviti Božić i dočekati novu godinu, a potom smo odmah nakon blagdana nastavili raditi na posljednjem dijelu ove ulice, od garaža do spoja na glavnu prometnicu te smo sada uspješno dovršili cijeli projekt“ – pojasnio je Matušić te naglasio kako je sada još jedna kritična točka na sustavu dubrovačke vodoopskrbe uspješno sanirana.

Ovu, gotovo 350 tisuća kuna vrijednu investiciju kojom će se dugoročno osigurati stabilnost ovog dijela sustava vodoopskrbe i javne odvodnje, Vodovod je financirao vlastitim sredstvima, a u sklopu radova zamijenjeni su postojeći vodoopskrbni priključci te napravljeni novi hidranti i novi priključci na mrežu javne odvodnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.