Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" do nedjelje u Dubrovniku

17.10.2019.

14:01

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Međunarodna volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" održava se od 17. do 20. listopada u 11 gradova u Hrvatskoj. Iz godine u godinu raste broj mjesta koji se priključuju akciji prepoznatljivoj po zelenim majicama sudionika koji u dane održavanja akcije preplave ulice i prostore akcija.

U Dubrovniku se akcija održava peti put. Posebnost ove volonterske akcije jest u tome što volonteri koji se prijave do zadnjeg trenutka ne znaju svoj volonterski zadatak nego ih se doveze na lice mjesta i tu zadatak prihvaćaju „bez kompromisa“, bez obzira na svoje želje i očekivanja. I naravno, daju sve od sebe kako bi ga što bolje obavili.

U Dubrovniku akciju „72 sata bez kompromisa“ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, inače, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.