Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Vratimo djecu na igrališta" u čast Dundu Đelu

26.06.2019.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga Sigurnost u prometu

Udruga Sigurnost u prometu

Foto: - / -

Nakon Konavala, Župe dubrovačke i Nuncijate udruga "Sigurnost u prometu" svoje sljedeće natjecanje "Vratimo djecu na igrališta" održat će 28. rujna u Lapadu, a predsjednik udruge Denis Pavela ističe da će biti posvećeno Dundu Đelu.

"'Moji unuci su moj đardin s najljepšim cvijećem', prekrasna je izreka gospara Đela. Gospar Đelo Jusić ili jednostavno dundo Đelo, kako su ga svi voljeli zvati, posebice djeca i najmlađi, cijeli svoj život posvetio je djeci, kako odgoju svoje djece i unučadi, tako i odgoju u glazbi i ljubavi mnoge ostale djece Grada Dubrovnika, kroz dječji zbor Mali raspjevani Dubrovnik koji je osnovao i vodio. Kroz ovaj zbor prošle su mnoge generacije dubrovačkih mališana, a neke od Jusićevih skladbi napisanih za Mali raspjevani Dubrovnik popularne su, ne samo među djecom, nego i među odraslima", ističe Pavela.

"S obzirom da je dundo Đelo volio mlade i mladi njega, i obzirom na njegovu životnu požrtvovonost i ljubav u radu s djecom, odlučili smo da tradicionalno najveće natjecanje, upravo te djece 'Vratimo djecu na igrališta', ubuduće nosi ime "Vratimo djecu na igrališta - Dundo Đelo". Želja nam je odati počast osobi koja je toliko voljela i odgajala djecu u
ljubavi i glazbi te s obzirom da glazba ide uz dječju igru i smijeh nema ljepšeg načina nego na ovaj način odati počast našem velikom sugrađaninu, u čemu smo dobili i pristanak obitelji", kaže Pavela.

"Umjesto dosadašnjih nagrada ubuduće će se najboljima dodjeljivati medalje i skulptura u staklu s motivima, a čega drugoga, nego dunda Đela i djece", poručuje Pavela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.