Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vrhunac sezone na Pelješcu, od Stona do Lovišta 16 tisuća gostiju

02.08.2021.

16:18

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

S prvom velikom smjenom gostiju na početku vrhunca turističke sezone proteklog vikenda u ljetovališta na Pelješcu na odmor je stigao dosad najveći broj gostiju. Prema sustavu eVisitor u općinskim turističkim zajednicama u Orebiću, Stonu, Trpnju i Janjini sada ih od Stona do Lovišta boravi 16 tisuća.

To je šest tisuća više nego početkom kolovoza prošle godine i na razini, a u nekim turističkim mjestima poput Vignja i više nego u 2019. godini.

U stonskoj općini primjerice prvi put je ovoga ljeta broj gostiju veći od 2 tisuće. Brojem gostiju i popunjenošću smještajnih kapaciteta zadovoljni su i hotelijeri i vlasnici kampova. Neki bilježe i rekordan posjet, a i u privatnom smještaju sve je teže naći slobodnu sobu.

Znatno boljim posjetom od lanjskoga iznenadili su Poljaci, Slovenci, Česi i Nijemci, a više je i domaćih gostiju, dok su jedino izostali gosti iz Bosne i Hercegovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.