Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vrijedna medicinska oprema isporučena ambulantama u Veloj Luci i na Mljetu

07.10.2020.

16:18

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević sa suradnicima nazočila je u utorak 6. listopada primopredaji digitalnog ortopana vrijednog 122 500 kuna Domu zdravlja "Dr. Ante Franulović" u Veloj Luci.

Ovaj vrijedan medicinski uređaja nabavljen je u okviru provedbe projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Prošli tjedan, u okviru provedbe navedenog projekta, u Ambulanti dentalne medicine Goveđari na otoku Mljetu, koncesionarki dr.med.dent. Sanji Trutina Trogrlić isporučena je stomatološka stolica u vrijednosti od 123.500,00 kuna.

Podsjećamo da je Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu ove godine uložila 85.862,50 kuna, za popravak i sanaciju objekta i pripadajućeg okoliša Ambulante Babino Polje na Mljetu, temeljem Sporazuma o financiranju radova uređenja objekta i okoliša Ambulante Mljet u Babinom Polju, sveukupne vrijednosti 165.862,50 kuna.

Kroz naredno razdoblje provođenja projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ očekuje se isporuka i ostale medicinsko-tehničke opreme Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Domu zdravlja Dubrovniku za ambulante na Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) u iznosu oko dva milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem kvalitetnijeg standarda zdravstvene zaštite, te će se navedenim ulaganjima kroz provedbu projekta, povećati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga na zadovoljstvo žitelja Županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.