Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vukovarski učenici na ljetovanju u Korčuli

20.06.2019.

18:42

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Na jednotjedno ljetovanje u Korčulu je doputovalo 45 osnovnoškolaca iz OŠ Vukovar, kojima je besplatno ljetovanje nagrada za odlične rezultate i koji su nagrađivani na raznim županijskim i državnim natjecanjima, saznajemo od pratiteljice Ivane Skender (OŠ Siniše Glavaševića Vukovar).

Skender poručuje roditeljima djece da su bez problema doputovali i već s domaćinima dogovorili razne aktivnosti u vrijeme njihovog ljetovanja.

Dolaskom u Korčulu djeca su smještajem podijeljena u dvije grupe s po tri pratiteljice u vatrogasnom domu DVD Korčula te kod pojedinih obitelji u Lumbardi.

Član Odbora za prihvat Mladen Živkušić iz Korčule ističe da je ovo šesta godina da mali Vukovarci dolaze u Korčulu i Lumbardu i što je posebno vrijedno spomenuti u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara odazvali su se brojni donatori, ugostiteljski objekti i poduzetnici s mještanima Lumbarde i Korčule.

"Svakog dana će imati doručak, ručak i večeru i međuobroke", kaže Mladen Živkušić.

Također, organizirane su i razne manifestacije u večernjim satima te izleti putem kojih će djeca upoznati Grad Korčulu, kulturna dobra grada Korčule i Općine Lumbarda te otoke Korčulu i Mljet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.