Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"WIFI4EU": Sredstvima EU besplatni internet na javnim prostorima

23.06.2020.

14:37

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik ugradio je besplatni internet u povijesnoj gradskoj jezgri, na Pilama i u Lazaretima i to koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava, u okviru inicijative "WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama".

Dubrovnik je jedan od sto gradova u Republici Hrvatskoj koji je putem natječaja osigurao ovu potporu.

Vaučer WiFi4EU pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu. Dodijeljenim sufinanciranjem Grad Dubrovnik je izgradio ukupno deset pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na javnim prostorima, a izabrane su lokacije gdje će benefit imati i građani i gosti.

Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi. Ukupan proračun u ovom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške, a 3.400 općina dobilo je vaučere pojedinačne vrijednosti od 15 tisuća eura za troškove ugradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.