Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za 21 dubrovačku poduzetnicu 200 tisuća kuna poticaja

21.09.2022.

07:43

Autor: Radio Dubrovnik

Inkubator kreativnog ženskog poduzetništva

Inkubator kreativnog ženskog poduzetništva

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Temeljem zaključka gradonačelnika Mata Frankovića, a nakon održane sjednice Povjerenstva za realizaciju projekta „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“, objavljeni su rezultati javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za žene poduzetnice.

Ukupno će se 21 ženi poduzetnici s područja Grada Dubrovnika dodijeliti potpore koje po zahtjevu iznose do najviše 10 tisuća kuna s intenzitetom potpore do 100 posto prihvatljivih troškova do razine maksimalnog iznosa.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Dubrovnik za 2022. godinu osigurano je 200 tisuća kuna. Sredstva će se poduzetnicama isplatiti nakon potpisivanja ugovora o provedbi projekta.

Podsjetimo, program je uveden 2018. godine, a sredstva za njegovu provedbu dvostruko su povećana 2019. godine, kada je u proračunu osigurano 200 umjesto 100 tisuća kuna. U 2019. godini, nakon provedenog javnog poziva, gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o potporama korisnicama programa, a isti je ove godine ponovno pokrenut, nakon što je bio privremeno obustavljen uslijed korona krize.

Konačna rang lista poduzetnica, njih 21, kojima će se dodijeliti potpore u 2022. godini dostupna je uz Zaključak Gradonačelnika OVDJE.

Projekt „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“ temelji se na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ - ogranak Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.