Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za gospodarski kriminal osumnjičen 55-godišnjak

10.06.2020.

16:15

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 55-godišnjak je osumnjičen za kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i neisplate plaće.

Sumnjiči se da je, kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva registriranog u Župi dubrovačkoj, iz novčanih sredstava društva plaćao najam prostora kojeg je koristio za obavljanje svoje neregistrirane djelatnost prijevoza u putničkom prometu i iste djelatnosti za drugo trgovačko društvo u vlasništvu njegove supruge.

Isto tako je trgovačko društvo u kojem je on stvarno odgovorna osoba plaćalo najam vozila i plaće zaposlenih tog trgovačkog društva, a da je s tim vozilom i zaposlenicima obavljao svoju neregistriranu djelatnost i tako ostvarivao prihod.

Isto tako zaposlenicima društva je isplaćivao dio plaće u gotovom novcu bez plaćanja propisanih davanja.

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima pričinjena trgovačkom društvu kao i državnom proračunu iznosi gotovo 245 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.