Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za lučku infrastrukturu u županiji još 8,94 milijuna kuna

21.03.2022.

18:50

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Rekonstrukcija luke u Dračama

Rekonstrukcija luke u Dračama

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Po završetku Javnih poziva, u Zadru su danas potpisani ugovori o sufinanciranju projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet te ugovori o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Sukladno Odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, županijskim lučkim upravama s područja Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljena su sredstva u iznosu od osam milijuna i 940 tisuća kuna.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić potpisao je ugovor s ministrom Olegom Butkovićem za sufinanciranje projekta uređenja komunalnog dijela luke Račišće u iznosu od 890 tisuća kuna.

Lučkoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljena su sredstva za tri projekta-dva milijuna i 250 tisuća kuna za Rekonstrukciju luke Drače, a za projekt Sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke u Trpnju, sukladno ovoj Odluci, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat će s 1,3 milijuna kuna. Ugovore je s ministrom Butkovićem potpisao ravnatelj Antun Banovac.

Prema Odluci o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, sufinanciraju se tri projekta jedinica lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije. Općini Orebić dodijeljen je iznos od 527 850 kuna za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, Općini Vela Luka 40 tisuća kuna za sanaciju pristana na otočiću Ošjak te Općini Konavle 53 350 kuna za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.