Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za obnovu luka u Cavtatu, Trpnju i Dračama 11,9 milijuna kuna

11.03.2021.

14:43

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja ulaganja u lučku infrastrukturu. Naime, odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dodijeljeno je 11,9 milijuna kuna za tri projekta u našoj županiji.

Riječ je o rekonstrukciji luke Drače u sklopu koje će se urediti pedesetak komunalnih vezova, a postojeća riva zaštiti od udara vjetra, potom sanaciji dijela obale i izgradnji gata u luci Cavtat te rekonstrukciji dijela luke otvorene za javni promet u Trpnju.

Inače, ukupna vrijednost projekta u Trpnju je 15,8 milijuna kuna, a sredstvima koje je Ministarstvo osiguralo završit će se zadnja faza tog projekta.

Podsjetimo kako je za rekonstrukciju luke u Cavtatu ministar Oleg Butković u siječnju potpisao sporazum s načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem i ravnateljem Županijske lučke uprave DNŽ Antunom Banovcem.

I ova sredstva pokazatelj su kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete lučke infrastrukture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.