Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za obnovu Osnovne škole Kuna odobreno 420 tisuća kuna

17.05.2022.

18:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Kuna pelješka

Kuna pelješka

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je, sukladno provedenom Javnom pozivu, Odluku o financiranju projekata iz Programa razvoja otoka.

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je projekt sanacije Osnovne škole Kuna te je za taj projekt odobren iznos od 420 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta sanacije Osnovne škole Kuna na Pelješcu je 650 tisuća kuna, a predviđa obnovu krova, međukatne konstrukcije te sanaciju podova i zidova. Uz sredstva odobrena iz programa razvoja otoka, sanaciju će sufinancirati i Dubrovačko-neretvanska županija vlastitim sredstvima.

Inače, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa razvoja otoka odobrilo je ukupno 13 projekata vrijednosti 4,043 milijuna kuna na području Dubrovačko-neretvanske županije, a uz Županiju, prijavitelji su bili Grad Dubrovnik te jedinice lokalne samouprave s Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.