Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za opremu vrtića u Orebiću 267 tisuća kuna

20.11.2020.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sufinanciranje projekta opremanja unutarnjih prostora zgrade središnjeg dječjeg vrtića i jaslica u Orebiću u iznosu od 267 822 kune.

Novac je u 90-postotnom iznosu potpore, a nakon provedenog natječaja po mjeri „Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ osigurala Lokalna akcijska grupa LAG-5 iz programa svoje lokalne razvojne strategije od 2014.-2020. godine koja se financira iz Europskih fondova.

Projekt opremanja vrtića u Orebiću s novim namještajem i didaktičkim materijalom na natječaj je prijavila Općina Orebić, kao osnivač predškolske ustanove Dječji vrtić Orebić i iz svog proračuna osigurala dodatnih 10 posto potrebnog iznosa.

Uskoro raspisuje i natječaj za javnu nabavu kako bi se ispunila želja svih u orebićkom vrtiću da projekt bude ostvaren do Božića i Nove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.