Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za sanaciju deponija Kokojevica u Lumbardi 400 tisuća kuna

05.01.2021.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Gradsko vijeće Grada Korčule je za ovu godinu Programom građenja građevina za gospodarenje komunalnim otpadom odredilo aktivnosti poslova s procjenom troškova te izvore financiranja potrebnih za njegovo ostvarenje.

Tako su iz Proračuna Grada Kočule predviđena sredstva za sanaciju deponija Kokojevica u Lumbardi u iznosu od 400 tisuća kuna.

To je iznos ugovora između Općine Lumbarda vlasnika "Kokojevice" i Grada Korčule čije Komunalno trgovačko društvo Hober temeljem izdavanja računa od KTD Mindel iz Lumbarde, koje upravlja deponijem plaća 190 kuna (bez PDV) po toni odlaganja komunalnog otpada.

Kao najveći korisnik Kokojevice HOBER je u 2019. godini prikupio na području Grada Korčule i deponirao na Kokojevicu 3.212,94 tone komunalnog otpada.

"Poslije sanacije odlagalište će biti u funkciji do otvaranja županijskog centra za gospodarenje otpadom", kaže načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.