Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za vikend 20 zapljena droga

29.07.2013.

19:59

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kod 18 osoba pronađene su i oduzete manje količine marihuane, speeda, hašiša i lijekova s liste opojnih droga - u 12 slučajeva na graničnim prijelazima te kod šest osoba na području Ploča te otoka Korčule i Lopuda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je ukupno 20 zapljena opojnih droga. Kod 18 osoba pronađene su i oduzete manje količine marihuane, speeda, hašiša i lijekova s liste opojnih droga - u 12  slučajeva na graničnim prijelazima te kod šest osoba na području Ploča te otoka Korčule i Lopuda. Radi se o 13 stranih i pet hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani prema odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Osim spomenutih zapljena manjih količina droga, u policijskoj upravi izdvajaju dvije zapljene na području Metkovića i Konavala kada su pronađene i oduzete 32 stabljike indijske konoplje.
Tako su u subotu, 27. srpnja, prilikom provođenja zasjeda na području Mileževac u Metkoviću,  kod nasada 12 stabljika indijske konoplje, visine do 203 cm, policijski službenici Postaje granične policije Metković zatekli 69 godišnjaka. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv osumnjičenog 69-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
U dvorištu kuće u mjestu Gruda u Konavlima u nedjelju 28. srpnja kod 42-godišnjaka, policijski službenici Policijske postaje Gruda pronašli su i oduzeli 20 stabljika indijske konoplje, visine do 120 cm. Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.