Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za završetak obnove i proširenja luke u Trpnju 8,5 milijuna kuna

25.02.2021.

13:12

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Lučkoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije i Općini Trpanj u očekivanju su odluke Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o dodjeli 8,5 milijuna kuna za financiranje svršetka projekta rekonstrukcije i proširenja luke otvorene za javni promet u Trpnju.

Realizacija tog infrastrukturnog projekta počela je potkraj 2019. godine, a radove s kooperantima izvodi građevinska tvrtka „TEXO MOLIOR“ iz Cavtata. Ukupna vrijednost projekta je 15 milijuna 837 tisuća 816 kuna s PDV-om.

Radovi se prema projektu izvode od rampe za pristajanje trajekta do plaže na pristaništu s istočne strane s izgradnjom novog obalnog zida u dužini sa oko stotinu metara uz proširenje stajanke za vozila koja čekaju ukrcaj na trajekt, a planirana je i gradnja istezališta i postavljanje lučke dizalice za izvlačenje jahti i manjih brodica.

U financiranju tog projekta uz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjeluju Dubrovačko-neretvanska županija i investitor Županijska lučka uprava. Svršetak radova, ukoliko se osigura potreban novac, očekuje se do početka ovogodišnje turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.