Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zabranjeni građevinski radovi osobama bez prebivališta na Elafitima

31.03.2020.

14:03

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Sukladno pojašnjenju nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, a vezano za građevinske radove na otocima, odnosno dolazak građevinskih radnika koji nemaju prebivalište na otoku, Iz Grada Dubrovnika ističu kako izvođenje radova nije izričito zabranjeno.

Međutim, isto je u koliziji s predmetnom Odlukom o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, a kojom se dolazak na otoke, uz izričito definirane iznimke, dozvoljava samo osobama s prebivalištem, odnosno trajnim boravištem na otocima te je uputa nacionalnog Stožera da se obavljanje radova obustaviti ili organizira u koordinaciji s lokalnim stožerima.

Stoga je Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika donio odluku kako neće dozvoliti daljnje izvođenje građevinskih radova od strane osoba koje nemaju prebivalište na otocima, osim ukoliko se radi o radovima javnog karaktera te nužnim i neophodnim radovima za funkcioniranje stanovništva na otocima.

Pridržavanje ove Odluke na terenu nadzirat će pripadnici operativnih snaga Sustava civilne zaštite Grada Dubrovnika koji su raspoređeni i na području Elafita te svakodnevno provode sve odluke i mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite RH kao i naloge Stožera civilne zaštite Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.