Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zahvala volonterima Dubrovačkog Crvenog križa

05.12.2020.

15:31

Autor: Radio Dubrovnik

Crveni križ Dubrovnik

Crveni križ Dubrovnik

Foto: - / -

Današnji dan 5. prosinca Međunarodni je dan volontera. Dan koji je jedna od prilika kada zahvaljujemo svim našim volonterima bez kojih ne bismo mogli provoditi naše aktivnosti i pomagati potrebitima. Ovaj dan posebno koristimo i kako bi naglasili važnost volontiranja.

Dubrovački Crveni križ bogat je jer ima divne volontere koji djeluju na različitim područjima dajući dio sebe, svoje znanje, dio svog vremena za ljude u potrebi.

Ove godine podijeli su zahvalnice volonterima koji su volontirali ukupno 2.716 sati tijekom ožujka, travnja i svibnja te pomagali osobama koje su najviše pogođene epidemijom koronavirusa. Pomagali su u dostavljanju hrane, higijenskih potrepština i lijekova osobama u potrebi starijim, nemoćnim, bolesnim, osobama u izolaciji i drugim ranjivim skupinama. Pružali su i psihosocijalnu podršku potrebitima.

Zahvalnice su dobili: Matea Andrić, Maroje Barčot, Lenka Boroje, Stjepan Bošnjak, Amir Brkić, Tihomir Buholov, Mihael Crnčević, Dario Crnić, Luka Curić, Bojana Čengija, Tomislav Devčić, Marko Grgurević, Mihaela Ivanković, Hrvojka Laušić Ramljak, Mario Lojpur, Mihovil Mamić, Pero Mazavac, Roni Mladinić, Tomislav Moretić, Ivan Pače, Anita Prizmić, Ljuba Siničić, Filip Šiljeg, Dinko Tomić, Bruno Tomović i Jadranka Zlošilo.

"Zahvaljujemo i svim članovima Interventnog tima Dubrovačkog Crvenog križa, volonterima, koji su bili u pričuvi i bili se spremni odazvati na naše pozive. Zahvaljujemo se i volonterima koji su nam šivali maske, pekli kolače i na drugi način pomagali nama da pomažemo potrebitima. Od srca vam svima hvala! Vi ste oni koji svojim djelima činite naš mali dio svijeta boljim, vi ste oni koji mijenjate svijet", ističu iz dubrovačkog Crvenog križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.