Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zamjenica župana Marević podržala dvije hvalevrijedne akcije

06.10.2019.

09:23

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Zamjenica župana Žaklina Marević u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišla je dvije hvalevrijedne akcije koje su se održavale na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću – obilježavanje "Dana ružičaste vrpce" te akcija "1000 ruža za djecu u misijama".

Naime, "Dan ružičaste vrpce" se već tradicionalno obilježava prve subote u listopadu, pa je tako Udruga oboljelih od malignih bolesti "Život" iz Metkovića ovom akcijom sugrađanima koji su došli podržati akciju ukazala na važnost samopregleda i redovitih pregleda u ranom otkrivanju i liječenju karcinoma dojke.

"1000 ruža za djecu u misijama" akcija je koju je ured za misije Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao u povodu misijskog jubileja "Kršteni i poslani – Crkva Kristova u misiji svijeta", kojeg je za listopad proglasio papa Franjo. Akciju su organizirali mladi iz Župe sv. Nikole Biskupa, a osim podjele ruža i molitve papa Franje, svi koji su podržali ovu akciju imali su i mogućnost davanja novčane donacije za potrebe djece u misijskim zajednicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.