Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zamjenom dotrajalog cjevovoda u Slanom osigurana bolja vodoopskrba

11.03.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zamjenom dotrajalog cjevovoda u Slanom osigurana bolja vodoopskrba

Zamjenom dotrajalog cjevovoda u Slanom osigurana bolja vodoopskrba

Foto: Vodovod Dubrovnik / -

Sto metara novog vodoopskrbnog cjevovoda od nodularnog lijeva zamijenilo je dotrajalu azbestno-cementnu cijev na predjelu Koceljevići u Slanom.

„Bila je riječ o starom i dotrajalom cjevovodu koji nije više bio dostatan za sigurno napajanje svih tamošnjih korisnika, a koji je još i prolazio privatnim parcelama pa je njegovo održavanje bilo posebno problematično. Stoga smo ga zamijenili novom cijevi većeg profila koju smo smjestili u trup ceste i na taj način značajno poboljšali vodoopskrbne prilike i samo održavanje ovog dijela naše mreže“ – rekao je ovim povodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Riječ je o novoj investiciji koja se odvija na području Općine Dubrovačko primorje, nakon uspješno dovršenog projekta dovođenja pitke vode u Majkove i prethodne zamjene dijela mreže u Slanom.

„Već sam puno puta istaknuo kako su ovakvi manji zahvati nužni i ključni za stabilnost mreže, dok njen daljnji razvoj osiguravamo većim zahvatima, poput projekta vodoopskrbe od Majkova do Dubravice, u sklopu kojeg će voda doći i na Ratac, a koji će brzo biti pokrenut u sklopu Aglomeracije Dubrovnik“ – zaključio je Lukša Matušić.

Ova investicija bila je vrijedna oko 120 tisuća kuna te realizirana vlastitim sredstvima Vodovoda. U sklopu nje izrađeni su i novi priključci te je po završetku cesta vraćena u prvobitno stanje, a ovom području sada je dugoročno osigurana neometana opskrba pitkom vodom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.