Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zapljena droge na graničnom prijelazu Klek

16.11.2013.

13:04

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tjedan dana na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno više od 46 kilograma marihuane, tim povodom održana je danas konferencija za novinare u Policijskoj upravi Dubrovačko –neretvanskoj.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 700 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 2 300 000 kuna. Po završetku kriminalističkih istraživanja, osumnjičeni državljanin Albanije i Makedonije, su uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku, a potom sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor. Ovim zapljenama nastavljen je niz zapljena velikih količina droga na području Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, bilo da se radi o zapljenama u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima ili na ostalim područjima pokrivanja ove Policijske uprave. Od početka ove godine u većim zapljenama Postaja granične policije Metković zaplijenila skoro 70 kilograma marihuane, dok je na području cijele Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske zaplijenjeno više od 380 kilograma marihuane.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.