Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Započela izgradnja nogostupa od Orašca do Zatona Velikog

12.03.2021.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik započeo je s izvođenjem radova na izgradnji nogostupa uz državnu cestu D8, a na 750 metara dugoj dionici od naselja Orašac, skretanja za Čerjan pa do Zatona Velikog (do postojećeg nogostupa iznad predjela Pinji).

Radovi se provode paralelno s 28 milijuna kuna vrijednim projektom izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, a izvode se uz suglasnost Hrvatskih cesta.

Osim izgradnje nogostupa izvesti će se i priprema za postavljanje rasvjetnih stupova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i temelja stupova javne rasvjete.

Izgradnjom ovog dijela nogostupa te trenutnom rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice kao i prošle godine izgrađenim križanjem omogućit će se kontinuirana pješačka komunikacija od Orašca sve do Štikovice, a što će uvelike doprinijeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području.

Vrijednost zahvata iznosi oko 620 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se krajem ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.