Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Započeli su radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića „Put na more"

31.10.2018.

12:50

Autor: Nila Miličić Vukosavić

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Riječ je o objektu samostana sv. Vinka ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2. Radove izvodi tvrtka Tonikom d.o.o., a ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna plus PDV.

Glavna zgrada, dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom ukupne površine 1589 m2 bit će prenamijenjeno i adaptirano u tri vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. U prizemlju objekta predviđena je priručna kuhinja, prostori za djelatnike i zajednička blagovaonica za vrtićke skupine. Na katu su predviđene dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina s također zasebnom garderobom i sanitarijama. Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2. Sklopljenim Ugovorom između vlasnika nekretnine Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog i Dječjih vrtića Dubrovnik predmetna zgrada dana je u najama na razdoblje od 10 godina. Na radost stanovnika Mokošice i drugih oklonih mjesta te mališana, ovim su se stekli preduvjeti za otvaranje još jednog novog gradskog vrtića.  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.