Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Započelo 'ukopavanje' nadzemne mreže električne energije

27.05.2019.

17:39

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Započeli su radovi na rekonstrukciji niskonaponske elektroenergetske mreže uklanjanjem preostalog dijela nadzemne mreže i postavljanje nove energetski učinkovite javne rasvjete na gradskom području u suradnji DP Elektrojug i Grada Dubrovnika.

Preostali dio dotrajalih drvenih stupova javne rasvjete, koji su ujedno i stupovi za distribuciju električne energije, zamijenit će se podzemnim kabelskim instalacijama. Nakon polaganja instalacija, postavit će se kvalitetna nova javna rasvjeta, LED tehnologije, a pri samoj realizaciji ostvariti će se značajne uštede za troškove građevinskih radova.

U suradnji predstavnika Elektrojuga i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, određene su prioritetne ulice koje trenutno imaju najlošiju infrastrukturu, te se krenulo od Jakljanske ulice u Gružu. Radovi na uklanjanjuju drvenih stupova su u tijeku, nakon čega će uslijediti polaganje instalacije u duljini od oko 180 metara.

Po završetku radova u ovoj gruškoj ulici, krenut će se s novim lokacijama po istom modelu, a cilj je što širi obuhvat nove mreže.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.