Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završen glavni projekt multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju

09.03.2023.

13:46

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Multifunkcionalna sportska dvorana Gospino polje

Multifunkcionalna sportska dvorana Gospino polje

Foto: Grad Dubrovnik / -

Glavni projekt nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju je izrađen u ugovorenom roku, a zahtjev za pokretanje postupka ishođenja građevinske dozvole bit će predan idućeg tjedna, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

Ugovor za izradu glavnog projekta dvorane koja će ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2025., potpisan je u prosincu prošle godine s odabranim izrađivačem, tvrtkom KAP4 d.o.o. iz Zagreba. Izradu glavnog projekta prati izrada izvedbenog projekta s troškovnikom, a sve sukladno ugovoru ukupne vrijednosti 3.681.250,00 kuna s PDV-om.

Novi multifunkcionalni objekt površine je oko 20.000 metara četvornih, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks koji će omogućiti da u budućnosti bude domaćin brojnim svjetskim natjecanjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.