Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića vrijedna 7,8 milijuna kuna

30.04.2020.

11:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Završena energetska obnova Osnovne škole Ivana Gundulića. Riječ je ulaganju u osnovnoškolske kapacitete koja je, poput u prosincu završene OŠ Marina Držića te ranije OŠ Lapad, također značajno sufinancirana iz dostupnih fondova Europske unije i drugih izvanproračunskih izvora.

Obnova škole započela je u lipnju 2019., odmah po završetku školske godine, te je najveći dio radova u unutrašnjosti zgrade proveden tijekom ljeta, a prioritetno je bilo osposobiti što veći broj učionica do počeka školske godine.

Zamijenjeno je preko 1000 metara kvadratnih podnih ploha. Izvedena je temeljna hidro i termo izolacija sukladno projektu te su do kraja studenog 2019. postavljene keramičke pločice i parketi. Uz neometano funkcioniranje nastave, istovremeno su se odvijali radovi na demontaži starih i ugradnji novih otvora, radovi na cjelovitoj obnovi fasade površine 2633 metara kvadratnih i dijela krovišta. U cijeloj zgradi su postavljeni novi radijatori kao i nova rasvjeta u dijelu učionica, dvorani i manjem dijelu dvorišta, a sve u skladu sa standardom energetske obnove. Sveukupna energetska obnova završena je prije ugovorenog roka u svibnju.

Ukupna investicija iznosi 7.872.327,15 kuna, a Gradu su odobrena bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 64% od ukupne investicije.

Realizacijom projekta zgrada će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju dosezat će čak 71,50 posto. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.