Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završena javna rasprava o utjecaju na okoliš zaobilaznice Orebića

19.11.2020.

13:50

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Orebiću je završena javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš državne ceste DC 414 tj. obilaznice Orebića, koju je na temelju odluke Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koordinirao i proveo županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove.

Studiju je, kako je poznato, izradio Institut građevinarstva Hrvatske, dok je idejni projekt obilaznice izradio Projektni biro P45 U Zagrebu.

U sklopu javne rasprave održan je i javni uvid u studiju, a u prostorima Općine Orebić bila je izložena cjelovita studija i njen ne-tehnički sažetak s knjigom primjedbi.

Rasprava je pobudila zanimanje javnosti na jugozapadnom dijelu orebićke općine s obzirom na činjenicu da je gradnja obilaznice, što je davnašnja želja ovdašnjih ljudi ujedno i temeljni uvjet za puštanje u promet planirane trajekte luke u naselju Perna u Kućištu. Primjedbe, prijedloge i pisana mišljenja županijski upravni odjel uputit će izrađivačima studije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.