Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završene 68. Dubrovačke ljetne igre

27.08.2017.

09:32

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanim ceremonijalom iznošenja zastave Libertas, dodjelom nagrade Orlando i koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a uz nastup ukrajinskog violinista Alexseya Semenenka, u Dubrovniku su pred crkvom svetoga Vlaha, završene 68. Dubrovačke ljetne igre.

Od 10. srpnja na dvadesetak ambijentalnih scenskih i koncertnih pozornica, pred oko 60 000 posjetitelja nastupilo je  2 ooo umjetnika iz zemlje i svijeta i izvelo sedamdsesetak programa u svim segmentima festivalskih rasporeda. Ovogodišnji  laureati nagrade Orlando su glumac Ozren Grabarić za ulogu Marina Držića ali i njegove likove iz bogatog autorova opusa, u predstavi Viktorija od neprijatelja, koju je u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića, prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića, postavila redateljica Ivica Boban, i Kvartet gitara u sastavu Zoran Dukić, Tvrtko Sarić, Petrit Ceku i Maroje Brčić za koncert održan 30. srpnja u Kneževu dvoru. Nagradu Orlando za najbolja dramska i glazbena postignuća sezone, dobitnicima je uručio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.