Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završeni radovi u Trpnju, otvoreni u Stonu, potpisan HERA ugovor za Ploče

25.11.2015.

14:30

Autor: Božo Vodopija, Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić, sa suradnicima, obišao je završene radove na obnovi oštećenog mula i šetnice u Trpnju te otvorio radove na gradnji 10 milijuna kuna vrijedne luke Ston.

Radovi u Trpnju, vrijedni oko 300 tisuća kuna, samo su dio planiranih projekata u luci Trpanj - obnovljen je mul, izgrađena šetnica te  postavljen i lift za invalide, a slijede radovi na izgradnji mostića unutar luke te uređenja gravitirajućeg područja.  

U financiranju stonske luke - izgradnji nove i potpuno opremljene obale duge 60 metara, sudjeluju Županijska lučka uprava,  Općina Ston, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a dio sredstava povučen je iz fondova Europske unije odnosno kroz projekt „EA Seaway".  Ukupna vrijednost radova u luci Ston  iznosi 10 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Stonu s gradonačelnikom Grada Ploča Krešimirom Vejićem ugovor o međusobnim pravima i obavezama u okviru provedbe EU projekta HERA. Projekt HERA jedan je od četiri strateška projekta IPA Adriatic programa koji se trenutno provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna, a u obnovljenom prostoru uspostavit će se i opremiti Centar za selektivne oblike turizma. Sukladno obvezama o održivosti HERA projekta Grad Ploče obavezan je obnovljeni i opremljeni prostor zadržati kao prostor Centra za selektivne oblike turizma te omogućiti da prostor bude otvoren za javnost. Početak radova očekuje se početkom idućeg tjedna, a radovi bi trebali trajati 3 mjeseca. U budućem Centaru, turisti i svi zaniteresirani moći će saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve. Spajanjem ponude svih turističkih sadržaja na području doline Neretve, Centar bi trebao pružati dodatne multimedijalne sadržaje kroz kulturna događanja, izložbe, manifestacije, kongrese, koncerte, te aktivno promovirati neretvansku turističku ponudu u zemlji i inozemstvu.

 

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i načelnici općina Ston i Trpanj - Vedran Antunica i Jakša Franković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.